Life Sciences & Health HUB
 

Partners

 
 

Erasmus MC TEchnology Transfer Office / Incubator

tto-en-incubator-logo4.png

Het Erasmus MC TTO heeft al een lange geschiedenis binnen onze instelling. Dat komt omdat TTO betrokken is bij alle vindingen die worden gedaan door Erasmus MC onderzoekers en clinici; vindingen en nieuwe ontwikkelingen die bijvoorbeeld kunnen leiden tot nieuwe medicijnen, nieuwe manieren om de zorg efficienter te maken, of nieuwe medische technieken.

De Erasmus MC Incubator is de lab- en kantoorfaciliteit van het Erasmus MC. Hier krijgen jonge, startende bedrijven de mogelijkheid om zich in een business vriendelijke omgeving een aantal jaar in hoog tempo te kunnen ontwikkelen door middel van betaalbare laboratorium- en kantoorruimte, advies, coaching en toegang tot een netwerk van professionals.

 

Gemeente Rotterdam

Het Life Sciences & Health cluster in Rotterdam doet internationaal mee aan de top.
De gemeente Rotterdam werkt aan het versterken van het vestigingsklimaat om deze toppositie te behouden. De stad wil innovatieve bedrijven aantrekken en bestaande bedrijven verder laten groeien. Rotterdam heeft de ambitie om in 2030 het beste vestigingsklimaat van Nederland te hebben voor innovatieve bedrijven uit de Life Sciences & Health sector.

 

Erasmus Centre for entrepreneurship

ECE-Logo-print.png

Het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) is het leidende ondernemerschapscentrum van Europa. Gedreven door de overtuiging dat ondernemerschap de belangrijkste voorwaarde is voor innovatie, streven we ernaar ondernemerschap in het DNA van mensen in te sluiten. Wij creëren geen bedrijven, maar we creëren ondernemend talent en zetten hierbij de kennis en het netwerk van de Erasmus Universiteit Rotterdam in; een universiteit opgericht door ondernemers meer dan 100 jaar geleden.

Met onze 35+ academische trainers en onderzoekers op het gebied van ondernemerschap, bieden we actiegerichte executive ondernemerschapstraining en -ontwikkelingscursussen aan aan corporate teams en beginnende ondernemers. Dit vindt vaak plaats op de ECE Campus, een 10,000 m2 grote leeromgeving in de Rotterdam Science Tower en het thuis van onze community van 100+ innovatieve bedrijven. We hebben een duidelijk beeld van de succesvolle start- en groeifactoren van bedrijven; we monitoren en onderzoeken snelgroeiende bedrijven en presenteren de resultaten hiervan in het ScaleUp Dashboard.

 
omni.jpg

LSH Consortium 010

Draagt zorg voor het verbinden en aantrekken van ondernemers in de regio uit de sector, netwerken en het ondersteunen van starters.